След като вече сте планирали пътуването си и сте закупили евтин самолетен билет идва моментът със събирането на багажа. Тъй като много често пътниците взимат ненужни вещи, ние Ви предлагаме да се ограничите само в една чанта. Тя ще бъде напълно достатъчна за най-нужните неща, които ще Ви потрябват  по време на Вашата почивка.  Предимството при пътуване само с една чанта е, че ще си спестите доста пари и редене на дълги опашки.

Пътуване само с една чанта! Възможно ли е това?
Да, възможно е. Ето и съвсем елементарната формула, която трябва да следвате: Пътуване с малко багаж = Нискобюджетен самолетен билет. Ако искат да вземат евтин самолетен билет, повечето пътници се ориентират към нискобюджетните авиокомпании. При повечето нискобюджетни авиокомпании багажът се таксува допълнително. Така на пример с нискобюджетната авиокомпания Wizz Air всеки пътник над 2 години може да вземе на борда безплатно ръчен багаж с размери 40x30x20 см или по-малък. Малка раница (с приблизителна вместимост 30 L) или чанта за лаптоп, която се събира под седалката пред вас, обикновено отговаря на това изискване. Пробвайте  да се поберете в по-горе описаните размери. Предимство е, че ще бъдете по-свободни и по-мобилни, като не влачите голям куфар със себе си. Големите раници и многото багаж се забелязват от далеч и така ще привличате повече вниманието на крадците и обирджиите. Поради тази причина избягвайте да изглеждате като турист и носете по-малко багаж.

Какво да вземете в една чанта багаж?
Как може да съберете в една чанта всичко необходимо? Ето и отговора:  Подредете вещите на масата, които възнамерявате да вземете. Преценете още веднъж внимателно, от кои неща ще имате повече нужда и от кои по-малко. Игнорирайте по-малко нужните и така ще останат само важните. Вземете със себе си удобни дрехи за пътуване, които ще съхнат бързо и не се мачкат много. Не забравяйте,  че може да си купите дрехи и по време на пътуването. Може да вземете съвсем малко багаж, а останалото да купите при пристигането си. Съчетайте дрехите си така, че да могат лесно да се комбинират с останалите. Изберете обувки, които пасват най-добре с дрехите Ви. Така ще избегнете носенето на няколко чифта обувки.

Чувствайте се свободни, когато пътувате, обличайте се комфортно и практично,  докато се забавлявате по време на Вашата ваканция с Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ.

Когато се наложи пътуване в чужбина, всеки търси евтин вариант за осъществяването му. Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ Ви предлага няколко съвета, как да оптимизирате разходите си при едно такова пътуване.

1. Евтини самолетни билети
Повечето клиенти днес използват най-бързия и най-безопасен транспорт, а именно - самолет. За целта ще Ви е нужен евтин самолетен билет. Важно е да отбележим, че самолетни билети са на много по-ниски цени в периода от началото на октомври до края на февруари. Естествено трябва да изключите периода на Коледа и Нова Година, тъй като това пък са най-натоварените дни за пътуване от цялата година. Много подходящо за рeзервиране на евтин самолетен билет е периода веднага след Нова Година.

2. Нискобюджетни авиокомпании
Възползвайте се от евтините промоционални самолетни билети на нискотарифните авиокомпании. От България оперират няколко такива, с които може да организирате евтин уикенд до големите европейски градове. Една от тях е Wizz Air. Тук може да разгледате предлаганите евтини дестинации: http://wizz.air-bg.com/destinacii

3. Транспорт в града
Друг важен разход по време на престоя в чужбина е придвижването в самия град. Големите европейски градове разполагат с добре изградена транспортна мрежа. В повечето варианти пътуването с градския транспорт ще Ви излезе много по-евтино, отколкото с такси. Най-добре е да си закупите комбиниран билет за няколко пътувания или карта за целия престой на пребиваването Ви. Също така проверете какви са вариантите за наемане на автомобил, ако възнамерявате да пътувате повече и на по-големи разстояния.

4. Избор на хотелско настаняване.
Изберете хотел, който е в района на университет или студентско градче. Вероятността да намерите евтини нощувки е по-голяма, а също така стоките и услугите в супермаркети и заведенията са по-ниски.

5. Храна
Намалете разходите си за храна като избягвате популярни ресторанти и заведения и се ориентирате към по-малки, които местните посещават – те със сигурност са тествани и не са толкова скъпи.

6. Забележителности и атракции
Ако пътувате с туристическа цел, имайте в предвид, че повечето музеи и галерии в Европа имат дни на отворените врати. По този начин ще спестите от входни такси за разглеждането им. Преди да заминете проверете в официалните интернет страници на различните музеи, кога предлагат такава възможност. Повечето големи европейски градове предлагат карти с включен вход за различни атракции и неограничен достъп до обществения транспорт.

7. Разплащане във валута
Най-добрия вариант е предварително да имате обменени пари в наличност. Ако изчерпите запасите, добра опция е да изтеглите сума от банкомат. Не е за препоръчване да обменяте валута в чейндж бюро на хотел или на улицата, поради по-неизгодните курсове.

Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ предлага полети на редовни авиокомпании (като  Bulgaria Air, Lufthansa, Austrian, LOT, Air Fance, KLM, Turkish Airlines, Qatar Airways и много други) и на нискотарифни авиокомпании - така нареченте Low cost airlines, между които Wizz Аir, Ryanair, easyJet, Flydubai, Jet2, Blue Air, Volotea, Pegasus и други.

Нискотарифните авиокомпании предлагат по-ниски цени на самолетни билети, като това не се отразява на безопасността на полетите им. Разликите между редовните и нискобюджетните са в това:

- Нискотарифните авиокомпании не предлагат услуги като безплатна храна, напитки, достъп до преса и т. н.

- Полетите на нискотарифните авиопревозвачи обикновено кацат на по-малки летища, често значително отдалечени от центъра на града - понякога до 100 км.

- Ако нискобюджетната авиокомпания каца на централно летище, в повечето случай за нея са предвидени най-отдалечените терминали от централната сграда на летището.

- За разлика от редовните авиокомпании, при нискотарифните нямате право на един куфар, който да носите със себе си безплатно, освен ръчния си багаж. Тоест ако имате малка раница и куфар, ще трябва да платите за куфара. Много добра идея е да го направите в момента на правенето на резервацията на самолетния билет. С това си спестявате неудобството да бъдете пратен на друго гише когато се регистрирате за полета на летището и да чакате то да отвори. Освен това таксата, която се заплаща за чекирания багаж на летището е значително по-висока отколкото по време на закупуване на билета. Затова пресметнете колко багаж ще имате и си платете предварително.

-Понякога полетите на нискобюджетните авиокомпании имат закъснение или той може да бъде отменен – тогава пътниците биват взимани със следващия самолет, съобразно наличните места. В случай, че пътникът се откаже от полета, не е възможно практически никакво възстановяване на направените разходи.

Ако искате да закупите самолетен билет билет на ниска цена, трябва да планирате пътуването си колкото е възможно по-рано. Колкото по-близка е датата на заминаване, толкова по-висока е цената на самолетния билет.

Все повече пътници ползващи услугите на авиопревозвачите рaзбират, че най-лесния начин да се резервира евтин самолетен билет е онлайн поръчката.

След като през 2007г. отпаднаха хартиените билети, те бяха заменени от електронните им еквиваленти. Електронните билети съдържат информацията от резервацията Ви и се изпращат от нас на Вашата електронна поща. Така когато закупите самолетен билет онлайн, Вие можете да го разпечатате на домашния си принтер или ако нямате такъв да го качите на флашка и да го разпечатате от най-удобното за Вас место. Желателно е да разпечатате електронния билет, но не е задължително. Информацията съдържаща се в него ще Ви помогне да се ориентирате по-добре по време на пътуването: да следите по-лесно датите и часовете на заминаване и пристигане, летищата и терминалите, от които излитате и на които кацате.

При резервация на самолетен билет от специализиран сайт като evtinsamoletenbilet.com Вие имате възможност да сравните цените на различните авиокомпании  до желаната от Вас дестинация в рално време. Трябва само да посочите  началното и крайно летище, датите на пътуването, брой и възраст на пасажерите, като това можете да направите по всяко време на денонощието. Така бързо и лесно ще откриете най-изгодния вариант за самолетен билет.


Всяко пътуване трябва да бъде добре планирано, за да се избегнат неприятни изненади. Прегледайте следните напътствия:

- Запознайте се със законите и местните обичаи, в страната в която ще пътувате, а също така и за държавите, през които ще преминете

- Проверите дали е необходимо до имате виза и какво се изисква за покриване на разходите за престоя или преминаването през транзитните държави.

- Информирайте са предварително за най-важните телефонни номера и адреси на българските посолства и консулства в държавите, през които ще пътувате и в които ще пребивавате.

- В някои държави времетраенето на престоя на българските граждани може да бъде ограничено. Поради тази причина, напускайки България, винаги можете да се обърнете към гранично-контролните служби по време на паспортната проверка на летището, с молба за потвърждение на датата на напускане на България чрез печат. Това ще ви помогне да избегнете проблемите, свързани с установяване времетраенето на вашия престой в друга страна.

 


ПРОВЕРИ ТУК ЗА ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ EvtinSamoletenBilet.com?

 

✈ Обслужването е на български език.

✈ Най-добри цени и промоции на самолетни билети и хотели.

✈ Може да избирате от стотици промоции и специални оферти всеки ден.

✈ Работим с резервационни системи предлагащи полети на всички редовни, нискобюджетни и чартърни авиокомпании.

✈ Ще Ви предложим голямо разнообразие от евтино и скромно настаняване до луксозни, бутикови или СПА хотели.

✈ Спестявате време и средства, тъй като обслужването е по телефон, е-мейл, Skype, Viber или WhatsApp.

✈ Консултантите на EvtinSamoletenBilet.com ще Ви помогнат да организирате пътуването си възможно най-изгодно и ще бъдат насреща на всеки етап от неговото изпълнение.