EvtinSamoletenBilet.com
САЙТ ЗА ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ НА ЕВТИНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

Авиокомпания Pegasus Airlines

Pegasus Airlines е турска нискобюджетна авиокомпания със седалище - Истанбул (Турция). Авиокомпанията е създадена на 1.12.1989г., като резултат от сътрудничеството на компаниите Net, Silkar и авиокомпанията Aer Lingus. През 1992г. Net и Aer Lingus продават акциите си на банката Yapi Kreditbank и така Pegasus Airlines става изцяло турска авиокомпания. През януари 2005г. ЕСАС Холгиниг закупува компанията. Два месеца по-късно се променя дейността на авиомпанията и от чартърна, тя става нискотарифна. През ноември 2005г. Пегасус поръчва 12 нови Боинга 737-800с, като следва и допълнителна поръчка за нови 12 Боинга през ноември 2008г. През 2007г. Пегасус е превозила повече пътници в Турция от която и да е друга частна авиокомпания. През 2008г. компанията превозва 4.4 милиона пътника.

Днес авиопревозвачът е една от най-големите частни авиокомпании в Турция и обслужва около 100 дестинации - 17 вътрешни, 13 международни и голям брой чартърни полети. Като база, превозвачът използва международното летище Sabiha Gokcen в Истанбул и това в Анталия.

Авиокомпанията предлага само една класа в своите самолети. Както и повечето нискотарифни авиокомпании, Pegasus Airlines не предлага безплатни освежителни напитки и храна в икономична класа. Независимо от това, пътниците могат да закупят храна и освежителни напитки от разнообразното меню на Pegassos Flying Cafe. Компанията има амбицията да въведе система за забавления на борда на самолета срещу заплащане за слушалки, тъй като за момента има само големи екрани за всички пасажери показващи местоположението на самолета на компютърно генерирана карта.

За разлика от повечето нискобюджетни авиопревозвачи, Пегасус има собствен център за тренировки на екипажите и собствен отдел за поддръжка – Pegasus Technic. И двата центъра са напълно лицензирани и се използват за обучение на нови членове на персонала и на земята и във въздуха.

Към декември 2010г. флотът на Pegasus Airlines се състои от 28 самолета в наличност и 19, които са поръчани, като средната възраст на самолетите е 6 години. Видовете самолети са: Boeing 737-400, Boeing 737-500, Boeing 737-800.

* Обслужването е на български език.

* Най-добри цени и промоции на самолетни билети и хотели.

* Може да избирате от стотици промоции и специални оферти всеки ден.

* Работим със резервационни системи предлагащи полети на над 800 редовни, нискобюджетни и чартърни авиокомпани.

* Ще Ви предложим голямо разнообразие от евтино и скромно настаняване до луксозни, бутикови или СПА хотели.

* Спестявате време и средства, тъй като обслужването е по телефон, е-мейл, Skype, Viber или WhatsApp.

* Консултантите на evtinsamoletenbilet.com ще Ви помогнат да организирате пътуването си възможно най-изгодно и ще бъдат насреща на всеки етап от неговото изпълнение.