Авиокомпания Norwegian

Norwegian Air Shuttle е втората по големина скандинавска авиокомпания и е на четвърто място сред нискотарифните авиокомпании в Европа. Главният щаб на компанията е на летище Гардермоен в Осло като вторични бази се намират в Берген, Трондхайм, Ставангер, Осло-Ригге, Коленхаген и Стокхолм-Арланда. Norwegian Air Shuttle предлага полети с висока честота в Скандинавия, комбинирани с полети с по-ниска честота по международните дестинации.

Norwegian Air Shuttle е основана през 1993г. като регионална авиолиния превземайки маршрутите в западна Норвегия след банкрута на Бизи Бий. До 2002г. полетите на авиопревозвача са обслужвани от самолети Фокър 50. След сливането на вътрешните авиокомпании Браатенс и Скандинавиан Еърлайнс, Norwegian Air Shuttle се възползва от възможността да установи вътрешни нискобюджетни полети. Оттогава компанията се развива бързо, установявайки се във Варшава и закупувайки шведските Флай Нордик през 2007г. и навлизайки на пазара в Копенхаген през 2008г. Същата година са доставени и първите самолети Боинг 737-800. Самолетите Боинг 737-800 са едни от най-щадящите околната среда машини, намалявайки вредните емисии за седалка с цели 23% сравнени с Боинг 737-300. Новите самолети подобряват точността на летателния график и намаляват разходите за поддръжка и други технически разходи. Самолетите на Norwegian Air Shuttle са с носове оцветени в червено, като някои от тях имат портрети на известни шведи, норвежци или датчани на опашката.

Превозвачът предлага корпоративни и индивидуални програми за редовни клиенти, които предлагат различни намаления, в зависимост от събраните пролетени мили.

Авиокомпанията обслужва 238 маршрута към 94 дестинации, намиращи се в 27 различни държави, включващи страни намиращи се в Европа, Северна Африка и Близкия изток. В България изпълнява сезонни полети до Бургас и Варна.

На 8.11.2010г. авиокомпанията обявява плановете си да вземе на лизинг два Боинг 787 и планира да стартира междуконтинентални полети между скандинавските столици и Ню Йорк и Бангкок. От своята вторична база на летище Фредерик Шопен в Варшава (Полша) авиокомпанията лети до дестинации в централна Европа.

ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ОТ БЪЛГАРИЯ
0896 88 99 07


ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ОТ ЧУЖБИНА
Viber /
WhatsApp: +359 896 88 99 07
Skype:
airticketbg

ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00 - 17:00

ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ