EvtinSamoletenBilet.com
САЙТ ЗА ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ НА ЕВТИНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

Авиокомпания Air Berlin
Немската нискотарифна авиокомпания Air Berlin е втората по големина в Германия след Lufthansа. Главната и база е летище Берлин – Тегел. През 1978г. бившият пилот от Pan Am Ким Лундгрен и генералният директор на Modern Air Transport Джон МакДоналд основават Air Berlin Inc., като извънреден американски превозвач, с основна база Маями, Флорида. Причината за това бил специалния статус на Западен Берлин по времето на студената война, чийто въздушен трафик от и до града бил ограничен единствено за авиокомпании от САЩ, Великобритания и Франция. В допълниние към това целия екипаж на самолетите трябвало да са граждани на една от изброените страни. Така на сцената се появила новата авиокомпания, която трябвало да задоволи нуждите на гражданите на Западен Берлин. Първият полет се осъществил на 28.04.1979г. от Берлин до Палма де Майорка с първия закупен самолет на компанията - Boeing 707-320.

На 02.10.1990г. с обединението на Германия (което слага и край на специалния статус на Берлин), авиокомпанията е наименована Air Berlin и германски инвеститори придобиват по-голямата част от акциите на компанията и започва нова ера в историята на Air Berlin. На следващата година компанията е регистрирана под германското законодателство, когато става и член на IATA.

През 2002г. в рамките на така наречения City Shuttle компанията започва да предлага полети от девет немски летища до най-важните градове в Европа, в това число до Лондон, Рим, Цюрих, Милано, Виена.

През януари 2004г. Air Berlin обявява кооперирането си с Fly NIKI - базираната във Виена авиокомпания управлявана от легендарния пилот от Формула 1 Ники Лауда. Като част от сделката Air Berlin придобива 24% от ацкиите на NIKI.

Днес Air Berlin лети от 20 немски летища до 130 града, главно до известните средиземноморски курорти и Канарските острови. Освен това извършва курсове до градове в Азия, Северна Америка и Африка. В Полша обслужва варшавското летище, откъдето предлага връзки с африканските Уиндхук и Кейптаун, тайландските летища в Бангкок и Пукет и американското в Маями.

През последните няколко години тя е погълнала няколко авиокомпании и ги е обединила в групата Air Berlin. Авиокомпанията два пъти е награждавана за най-добрата нискотарифна авиокомпания в Европа и е спечелила и награда за най-добра нискотарифна авиокомпания в света през 2006 година.

Пътниците, пътуващи с компанията Air Berlin, могат да вземат със себе си ръчен багаж с тегло, не по-голямо от 6 кг. Що се отнася до регистрирания багаж, компанията следва специфични регулации. В случай на престой не по-дълъг от 28 дена, пътникът може да вземе 20 кг багаж, а ако престоят превишава 28 дена тогава лимитът се увеличава до 30 кг. При полетите до/от САЩ и Канада, съгласно разпоредбите, може да вземе два броя багаж, по 23 кг всеки. Въпреки че немският авиопревозвач Air Berlin се причислява към нискотарифните, не е типична компания от този род. В цената на самолетните билети, например, се включват храната и напитките.

В състава на флотата на Air Berlin влизат 124 самолета тип Airbus A320-200, A321-200, A319-100, A330-200, A330-300, Boeing 737-700, 737-800, 737-300, 757-200, 787-8, Fokker 100 и Bombardier Dash 8 Q400. Средната възраст на самолет на немската авиокомпания е 6,1 години.

* Обслужването е на български език.

* Най-добри цени и промоции на самолетни билети и хотели.

* Може да избирате от стотици промоции и специални оферти всеки ден.

* Работим със резервационни системи предлагащи полети на над 800 редовни, нискобюджетни и чартърни авиокомпани.

* Ще Ви предложим голямо разнообразие от евтино и скромно настаняване до луксозни, бутикови или СПА хотели.

* Спестявате време и средства, тъй като обслужването е по телефон, е-мейл, Skype, Viber или WhatsApp.

* Консултантите на evtinsamoletenbilet.com ще Ви помогнат да организирате пътуването си възможно най-изгодно и ще бъдат насреща на всеки етап от неговото изпълнение.