Wizz Air е унгарска нискобюджетна авиокомпания. Седалището и се намира в Будапеща (Унгария). Създадена е през юни 2003г. по инициатива на 6 души начело с Йозеф Варади. Създателите на авиокомпанията са изключителни специалисти с богат опит и професионални постижения в областта на авиацията. Първият полет на Уиз Еър се извършва на 19.05.2004 г. по маршрута от Катовице до Лондон. Един от пътниците при първия полет е бил и самият Варади - вече председател на Управителния съвет на Wizz Air.

През 2006г. Wizz Air е избрана за най-добрата, а в момента е и най-голямата нискобюджетна авиокомпания в Полша и в Централна и Източна Европа. Изпозлва най-модерните технологии, като осигурява високо качество на своите услуги на достъпни цени. Wizz Air оперира от 15 бази в региона: Катовице, Варшава, Гданск и Познан в Полша, Будапеща в Унгария, София в България, Букурещ, Клуж Напока и Тимишоара в Румъния, Прага в Чешката република, Вилнюс в Литва и Киев в Украйна, като предлага полети по 220 маршрута. Wizz Air Group включва три опериращи авиолинии - Wizz Air Унгария, Wizz Air България и Wizz Air Украйна.

Все повече пътници ползват услугите на Wizz Air, привлечени от ниските цени на самолетни билети, както и от удобните маршрути. Компанията непрекъснато обновява и своя авиопарк с нови самолети - най-добри в дадената технологична категория.

Уиз Еър използва по-малки летища, които осигуряват по-евтино и по-бързо обслужване, а кабината в самолета е с една пътническа класа, без разделение на местата. По претенциозните пътници, могат да си закупят места с допълнително място за краката. Могат също така да заплатят и предимство при качването на борда на самолета, и по този начин да заемат местата, които желаят преди другите пътници. По желание на пасажерите се предлага и храна (топли и студени напитки, както и предястия) срещу допълнително заплащане.

Превоз на багаж с Wizz Air
Както всички нискобюджетни превозвачи, така и Wizz Air определя специални условия относно превоза на багаж. Можете да вземете както ръчен, така и регистриран багаж.Теглото на ръчния багаж не може да надхвърля 10 кг.,

Всеки пътник над 2 години може да вземе на борда безплатно 1 малък салонен багаж с размери 40x30x20 см или по-малък.

Ако желаете да вземете 1 голям салонен багаж с размери 55x40x23 см до 10 кг се заплаща допълнително.

Ако желаете да вземете 1 куфар до 20 кг. или 32 кг. се заплаща допълнително. (Максималните размери са: 149x119x171 см.)

Малкият и големият салонен багаж трябва да се поместват лесно в определеното место над седалките. Заедно с ръчния багаж, на борда на самолета можете да вземете със себе си лична чантичка, одеяло, палто, чадър, бастун, телефон, фотоапарат, камера, преса за четене, патерици за хора с увреждания. Ако излитате от Лондон не забравяйте, че можете да пренесете само един брой ръчен багаж. Личната чантичка и чантата за лаптоп се смятат за два багажа и няма да бъдете допуснати на борда на самолета.

Теглото на всеки един регистрирания багаж не може да превишава 32 кг. За всеки един брой регистриран багаж се заплаща такса. Таксата може да бъде по-ниска, ако упоменете багажа по време на резервацията на билета. Ако искате да превозите 2 броя регистриран багаж, трябва да заплатите двойна такса.

Aвиокомпания Вуелинг Еърлайнс (Vueling Airlines) е основана през 2002г. Тя е с главно седалище град Барселона Ел Прат, а също така има бази на летищата в Мадрид, Билбао, Севиля и Малага. Първата испанска нискотарифна авиокомпания предлага евтини полети до 51 вътрешни и международни дестинации в Европа и западното Средиземноморие. Aвиокомпания Vueling е втората по големина авиокомпания в Испания, след авиокомпания Iberia. Флотът на Vueling Airlines се състои от 37 самолета от типа Airbus.

Авиокомпания Vueling Airlines предлага на пътниците си висококачествени услуги, сред които програма за лоялни клиенти, телефонен център за обслужване и нови самолети. Храната на борда на самолетите на Vueling Airlines се заплаща допълнително.

Ryanair е ирландската нискобюджетна авиокомпания създадена от Tony Ryan и неговото семейство през 1985г. В началото на дейността си авиокомпанията разполага с един 15-местен самолет, 25 души персонал, много малък бюджет и обслужва полети по маршрута Waterford-London.

Днес Ryanair е един от големите нискотарифни европейски превозвачи с главна база - летище Дъблин (Ирландия). 5-те най-големи бази на Ryanair са London-Stansted, Dulbin, Girona, Alicante, Brussels-Charleroi. Авиокомпанията предпочита да лети до по-малки летища с цел намаляване на разходите и таксите към всички самолетни билети. Самолетите се приземяват на 85 км. от Париж. Въпреки това, авиокомпанията лети и до големи летища като Гетуик в Лондон и Барахас в Мадрид. Понякога се случва така, че вторичното летище е по-близо до града, отколкото основното. Така е в Рим, Белфаст и Готенбург.

Бързото развитие на Ryanair след 1997 г. се дължи главно на успеха на нискобюджетния модел. С повече от 200 Боинга 737-800, годишно превозва над петдесет милиона пътници. Това е най-голямата компания в Европа по отношение на превозени пътници и най-голямата в света по отношение на международни превозени пътници.

Политиката на нискотарифния модел се изразява в изискването на такси за всички допълнителни услуги. Това позволява поддържане на най-ниските възможни цении на тези пасажери, които не извършват чек-ин на багаж и приоритетно качване на борда. В момента всички пътници трябва да се регистрират онлайн и да си разпечатат бордна карта. Пътниците, пристигнали на летището без бордна карта, ще трябва да платят допълнителна такса за преиздаването й.

Днес Ryanair има близо 5000 висококвалифицирани служители и обслужва едни от най-интересните и най-добре организирани маршрути и полети в Европа. От семейна фирма, Ryanair се превръща в истински самолетен гигант, който днес конкурира дори най-големите авиопревозвачи в света. Авиокомпанията се е развивала и продължава да се развива динамично като разработва мрежата си от полети, въвежда нови решения и периодично закупува нови самолети. Те са със седалки от винил, без джобове на тях, както и с други промени, които спестяват разходи и правят почистването и проверките за сигурността по-бързи.

Пътуването с Ryanair е комфортно и безопасно, същевременно и на много конкурентни цени. Въпреки това компанията често е критикувана за нивото на дистанционното обслужване. Например невъзможността на пътниците да се свържат със служители за въпрос чрез e-mail или някаква друга форма през интернет. За тази цел е предвиден единствено импулсен телефон, факс или обикновена поща.

Transavia е втората по големина авиокомпания след KLM в Холандия. Тя e нискотарифна авиокомпания със седалище в Амстердам и е създадена през 1965г.
Авиопревозвача предлага редовни и чартърни полети, главно от Холандия до различни европейски градове.

Основните бази на Transavia са летище Шипхол в Амстердам, Ротердам, Айндховен, Копенхаген и Орли в Париж, като лети до общо 88 дестинации в почти 20 страни -  Австрия, Дания, Финландия, Франция, Холандия, Германия, Португалия, Великобритания, Швейцария и Полша и т.н. Предлага и много средиземноморски дестинации, сред които: Мароко, Тунис, Египет, България, Испания (включително и Канарските острови), Кипър, Гърция, Италия, Малта и Турция.

Подобно на много други нискотарифни авиокомпании, Transavia не предлага безплатна храна на полетите си, но закуски и напитки могат да се закупят на борда.

Флотилията на авиопревозвача се състои от 42 самолети от вида : Boeing B737-700, B737-800

Pegasus Airlines е турска нискобюджетна авиокомпания със седалище - Истанбул (Турция). Авиокомпанията е създадена на 1.12.1989г., като резултат от сътрудничеството на компаниите Net, Silkar и авиокомпанията Aer Lingus. През 1992г. Net и Aer Lingus продават акциите си на банката Yapi Kreditbank и така Pegasus Airlines става изцяло турска авиокомпания. През януари 2005г. ЕСАС Холгиниг закупува компанията. Два месеца по-късно се променя дейността на авиомпанията и от чартърна, тя става нискотарифна. През ноември 2005г. Пегасус поръчва 12 нови Боинга 737-800с, като следва и допълнителна поръчка за нови 12 Боинга през ноември 2008г. През 2007г. Пегасус е превозила повече пътници в Турция от която и да е друга частна авиокомпания.

Днес авиопревозвачът е една от най-големите частни авиокомпании в Турция и обслужва около 111 дестинации - 17 вътрешни, 13 международни и голям брой чартърни полети. Като база, превозвачът използва международното летище Sabiha Gokcen в Истанбул и това в Анталия.

Авиокомпанията предлага само една класа в своите самолети. Както и повечето нискотарифни авиокомпании, Pegasus Airlines не предлага безплатни освежителни напитки и храна в икономична класа. Независимо от това, пътниците могат да закупят храна и освежителни напитки от разнообразното меню на Pegassos Flying Cafe. Компанията има амбицията да въведе система за забавления на борда на самолета срещу заплащане за слушалки, тъй като за момента има само големи екрани за всички пасажери показващи местоположението на самолета на компютърно генерирана карта.

За разлика от повечето нискобюджетни авиопревозвачи, Пегасус има собствен център за тренировки на екипажите и собствен отдел за поддръжка – Pegasus Technic. И двата центъра са напълно лицензирани и се използват за обучение на нови членове на персонала и на земята и във въздуха.

Към 2021г. флотът на Pegasus Airlines се състои от 91 самолета, като средната възраст на самолетите е 6 години. Видовете самолети, с които нискотарифната авиокомпания оперира са: Airbus A320-200, Airbus A320neo, Airbus A321neo, Boeing 737-800.


ПРОВЕРИ ТУК ЗА ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ EvtinSamoletenBilet.com?

 

✈ Обслужването е на български език.

✈ Най-добри цени и промоции на самолетни билети и хотели.

✈ Може да избирате от стотици промоции и специални оферти всеки ден.

✈ Работим с резервационни системи предлагащи полети на всички редовни, нискобюджетни и чартърни авиокомпании.

✈ Ще Ви предложим голямо разнообразие от евтино и скромно настаняване до луксозни, бутикови или СПА хотели.

✈ Спестявате време и средства, тъй като обслужването е по телефон, е-мейл, Skype, Viber или WhatsApp.

✈ Консултантите на EvtinSamoletenBilet.com ще Ви помогнат да организирате пътуването си възможно най-изгодно и ще бъдат насреща на всеки етап от неговото изпълнение.