Print

Eurowings е немска нискотарифна авиокомпания. Собственост е на немският национален превозвач Lufthansa. Авиокомпанията предлага както вътрешни, така и международни полети до различни дестинации в Европа. Основните бази са на летище Кьолн/Бон и Щутгарт. Второстепенни бази са летищата в Берлин, Дортмунд, Хамбург и Хановер. Общият брой на дестинациите е 67 в цяла Европа.

Eurowings има своя собствена програма за лоялни клиенти, наречена Boomerang Club, която позволява получаването на безплатен билет и допълнителни бонуси. Eurowings бе първата немска нискотарифна авиокомпания, която предложи свързващи полети.

Пътникът може да вземе със себе си на борда на самолета ръчен багаж с тегло до 8 кг. Срещу заплащане могат да се регистрират и до 23 килограма багаж за превоз.

На борда на самолетите, пътниците могат да си поръчат висококачествена храна срещу заплащане. Времето, което пътниците прекарват на борда на самолета се разнообразява от различни видео и аудио програми, както и от филми съдържащи информация за самия полет.

Авиокомпанията разполага с флот от 30 нови и съвременни самолета Airbus A319.

Category: Нискобюджетни авиокомпании