Всички самолетните билети, които издаваме са електронни. Те са във pdf файл ще Ви бъдат изпратени на посочен от вас е-мейл адрес, Viber или WhatsApp. За Ваше удодство моля да го разпечатате. Информацията съдържаща се в електронния самолетния билет ще Ви помогне да се ориентирате по-добре по време на пътуването: да следите по-лесно датите и часовете на заминаване и пристигане, летищата и терминалите, от които излитате и на които кацате. Всички часове в разписанието изписани в електронния самолетен билет, са в местни времена.

Разпечатване на самолетен билет.
Разпечатването може да стане на черно-бял или цветен принтер във формат А4. За да отворите файла трябва да имате Adobe Reader, инсталирана на вашия компютър. Тази програма може да се изтегли безплатно от тук: https://get.adobe.com/reader/

Проверка на актуално разписание.
Посочените часове са в местни времена. Възможни са евентуални промени в часа на излитане! Моля да се свържете отново с нас 24 часа преди всеки полет за да проверим още веднъж актуалното разписание. Отговорността за проверка на актуалната информация за Вашето пътуване е изцяло Ваша! Ако не направите такава проверка и изпуснете полета си отговорността ще бъде Ваша поради неизпълнение на указаните необходими действия.

Явяване на летището преди полет.
Поради нужното време, което отнема извършването на проверки за сигурност, всички пътуващи се приканват стриктно да се придържат към указаното време за явяване на летището, което е 3 часа преди планираното време за излитане на полета.

Регистрация на летището.
При пристигане на летището, моля своевременно извършете регистрация за полета си, като представите валиден документ за самоличност: лична карта или паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. Така ще получите борднити си карти, с които ще влезете в самолета.  Бордните карти са много важни. Внимавайте да не ги изгубите. Съхранете ги на сигурно място. Без забавяне се насочете към зоната за извършване на проверки за сигурност. Несъобразяване с тази препоръка може да доведе до изпускане на полета, заради ненавременно пристигане на изхода за извеждане към самолета.

Бордна карта
Бордна карта

Всеки клиент търси изгоден самолетен билет, а чрез EvtinSamoletenBilet.com това толкова лесно. Ето за какво да внимаваме, когато сме решили да си направим евтина резервация за самолетен билет.

Направете предварителна резервация
Един от най-важните фактори за евтиния самолетен билет е предварителната резервация. Когато решите да планирате самолетното си пътуване, имайте предвид, че колкото най-рано направите резервация, толкова най-изгодно ще излезе вашето пътуване.

Кога са най-подходящите дни за пътуване със самолет?
Важно е да отбележим и дните, за които правите резервацията си. Обърнете внимание, че във вторник, сряда и четвъртък обикновено са по-евтините дни за пътуване със самолет. Същото е валидно и за много късните или много ранните полети. В празничните сезони билетите винаги са значително по-скъпи. Същото е валидно и за сезона на отпуските и ваканциите.

С кои авиокомпании ще ми излезе пътуването най-изгодно?
Резеривайте самолетни билети на нискобюджетните авиокомпании като: Wizz Wir, Easyjet, Ryanair, Eurowings, Jet2, Pegasus, Transavia, Air Lingus, Blue Air, Norwegian, Vueling и други. Почти винаги нискотатифните авиопревозвачи предлагат в пъти по-евтини самолетни билети спрямо тези на редовните авиолинии.

 

Евтини самолетни билети
Евтини самолетни билети

Всяка авиокомпания има различни ограничения относно допустимия ръчен и чекиран багаж при пътуване със самолет, които се различават по килограми, размер и брой на багажите.

ЧЕКИРАН (РЕГИСТРИРАН) БАГАЖ
Чекираният багаж е този,  който ще бъде поставен в товарното отделение на самолета и пътника няма достъп до него по време на полета.

Чекиран багаж при редовни авиолинии
За повечето редовни авиокомпании ограничението при пътуване в икономична класа е един багаж (куфар или чанта) с тежест около 20 килограма за всеки пасажер. За всеки килограм над допустимите се заплаща такса за свръх багаж на место на летището. За всяко летище таксата за свръх багаж е различна, около 10 евро на килограм свръх багаж. При някои авиокомпании, които изпълняват междуконтинентални полети разрешеният багаж може да бъде 2 пъти повече.

Чекиран багаж при нискотарифни авиолинии
Тук отново трябва да се спазват точните предписания на авиокомпанията за размери и килограми. Има някои нискотарифни авиокомпании, които разрешават да вземете само 15 кг чекиран багаж. Съществуват и други видове, като: 20 кг, 23 кг, 25 кг или 32 кг. Естествено всеки допълнителен чекиран багаж се заплаща отделно спрямо тарифите на авиопревозвача.


РЪЧЕН БАГАЖ
Ръчният багаж е този, който се поставя в кабината на самолета (под седалката или в специално определените багажни отделения над седалките на пасажерите). Пътникът има достъп до ръчния си багаж през цялото време на полета.

Ръчен багаж при редовни авиолинии
Ръчният багаж при  редовните авиолинии е желателно да не бъде по голям от 55x40x20 см и да не е по-тежък от 8 кг. Освен ръчния багаж може да носите в самолета лаптоп или дамска чанта.

Ръчен багаж при нискотарифни авиолинии
При нискотарифните авиокомпании положението е малко по-рестриктивно. При всяка нискотарифна авиокомпания има различни допустими размери и килограми. Преди да се качите на самолета може да бъдете помолени да си вкарате ръчния багаж в специална метална оразмерителна кутия, за да се уверят че багажа Ви е с точни размери. Ако не отговаряте на тези изисквания може да Ви накарт да заплатите допълнителна такса, която в повечето случаи не е никак малка.

 

Разрешен багаж при пътуване със самолет
Разрешен багаж при пътуване със самолет

На сайта EvtinSamoletenBilet.com ще намерите предложения за евтини самолетни билети, които да резервирате лесно и бързо от почти всички съществуващи авиокомпани. Нашите консултанти ще Ви предложат всички авиокомпании: традиционни, нискобюджетни и чартърни, които летят от и до София (Sofia Airport), Варна (Varna Airport), Бургас (Burgas Airport) и Пловдив (Plovdiv Airport).

Най-често използваните авиокомпании за полети от и до България се предлагат на сайта EvtinSamoletenBilet.com . Ето и една малка част от тях: WizzAir, RyanAir, EasyJet, Lufthansa, Bulgaria Air, Air France, Al Italia, Iberia, Turkish Airlines и още над 800 други.

Дестинациите, които предлагаме с EvtinSamoletenBilet.com са стотици, като разбира се, включват и най-често посещаваните градове като Лондон, Париж, Рим, Берлин, Атина, Милано, Мюнхен, Виена, Варшава, Будапеща, Прага, Барселона, Мадрид, Цюрих, Копенхаген, Лисабон, Палма де Майорка и още много много други.

Нашите ниски цени на самолетни билети за популярни дестинации се получават в следствие на специално договорени тарифи с авиокомпаниите. Нашата цел е да осигурим толкова добри оферти за да се превърнем в предпочитан от Вас сайт за пътуване.

Дестинации и авиокомпании
Дестинации и авиокомпании

Това зависи от тарифата, в която е издаден самолетния билет. В повечето случаи най-евтините и промоционални билети са non-refundable, тоест не може да се възстановяват никакви суми по тях. Нискотарифните самолетни билети също не подлежат на анулиране, ако се откажете от пътуването си.

Има и по-високи тарифи при които е възможно частично възстановяване, след удържане на определена сума, която е различна за различните авиокомпании.

В случай на закупуване на самолетен билет, по който няма ограничения, не се удържат суми при анулирането му. Това обикновено са най-скъпите билети в бизнес и първа класа.

Препоръчваме на всички клиенти преди да закупят самолетния си билет да се информират за ограниченията на тарифата.

 

Анулиране на издаден самолетен билет
Анулиране на издаден самолетен билет


ПРОВЕРИ ТУК ЗА ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ EvtinSamoletenBilet.com?

 

✈ Обслужването е на български език.

✈ Най-добри цени и промоции на самолетни билети и хотели.

✈ Може да избирате от стотици промоции и специални оферти всеки ден.

✈ Работим с резервационни системи предлагащи полети на всички редовни, нискобюджетни и чартърни авиокомпании.

✈ Ще Ви предложим голямо разнообразие от евтино и скромно настаняване до луксозни, бутикови или СПА хотели.

✈ Спестявате време и средства, тъй като обслужването е по телефон, е-мейл, Skype, Viber или WhatsApp.

✈ Консултантите на EvtinSamoletenBilet.com ще Ви помогнат да организирате пътуването си възможно най-изгодно и ще бъдат насреща на всеки етап от неговото изпълнение.